UP del projekta za spodbujanje transverzalnih digitalnih kompetenc v visokem šolstvu

Erasmus+ projekt »FTDCHE/Sollertia« je združil 5 članic (Univerza na Primorskem, Univerza v Malagi, Politehnična univerza v Bukarešti, Univerza Leuven-Limburg, Državna univerza uporabnih znanosti Šiauliai), ki bodo skupaj sodelovale s ciljem spodbujanja transverzalnih digitalnih kompetenc v visokem šolstvu. Sollertia je skupno ime 3-letnega projekta Erasmus+ KA220-HED »»LMS« (Learning Management System).

Namen projekta je spodbujanje posodabljanja naprednih digitalnih veščin državljanov na splošno in zlasti visokošolskih študentov ter tako olajšati prilagajanje trgu dela, ki je v nenehnem razvoju.

Komu je projekt namenjen?

Izobraževalcem nudi splošni kurikulum in metodološki vodnik o digitalnih kompetencah, prilagojen posodobljeni strategiji poučevanja (Learning Design), študente pa spozna z LMS sistemom za upravljanje učenja (Learning Management System), imenovanim Sollertia, kot sredstvom za učno izkušnjo digitalnih kompetenc na srednji/napredni ravni. Zelo koristen je tudi za podjetja, še posebej mala in srednja, ki imajo težave pri zaposlovanju usposobljenega kadra s poznavanjem njihovih tehnoloških potreb.

Projekt sofinancira Evropska komisija.

Nova spletna stran projekta: https://www.ftdche.eu/.


Vir: https://www.ftdche.eu/digital-agency-home/project/